Noże kuchenne
Wysokiej jakości kuty nóż to podstawa każdej kuchni. Oferujemy Państwu profesjonalne noże marki Burgvogel Solingen , które od 1949 roku produkowane są w Niemczech z wysokogatunkowej stali i wyselekcjonowanego drewna. Znajdziecie u nas Państwo zarówno pojedyncze noże do różnych prac kuchennych, jak i kompletne zestawy .
Profesjonalne noże kuchenne są zwykle duże, cięższe i ostre. Tną precyzyjnie, nie trzeba ich tak mocno dociskać, a ryzyko upadku i zranienia noża jest ograniczone do minimum. Najważniejszą rzeczą w nożu jest jakość stali, z której wykonane jest ostrze. Ma to wpływ na to, jak długo nóż pozostaje ostry i jak można go ponownie naostrzyć. Ostrze noża kuchennego musi być mocne, nieelastyczne. Powinieneś raczej mieć profesjonalne noże ostrzone przez nas . W kuchni użyjesz głównie trzech rodzajów noży, a mianowicie noża uniwersalnego ( szefa kuchni lub noża z długim ostrzem ), noża do warzyw (ostrze krótsze, nóż do obierania) oraz noża cukierniczego (z długim, elastycznym ostrzem i ząbkowanym nóż). Miłośnicy gotowania i profesjonaliści używają wtedy specjalnych noży, takich jak filetowanie, odkostnianie, nóż do sera , zioła i tym podobne.
Jeśli nie wiesz, jak wybrać, skontaktuj się z nami 601 390 244 lub e-mail: info@strihacistrojky.cz