Burgvogel Oliva - zestaw noży
Nasz zestaw wysokiej jakości noży kuchennych Burgvogel wykonanych z prawdziwej stali Solingen i drewna oliwnego. W zestawie nóż do sera, nóż do steków, warzywa, ciasta oraz nóż uniwersalny - idealna baza do każdej kuchni.
Czytaj więcej ..Burgvogel Oliva - zestaw noży
Nóż kuchenny BURGVOGEL Solingen 6800.926.07.0 - Oliwka
- doskonały nóż kuchenny do obierania i krojenia owoców, warzyw i ziemniaków - doskonale wyważony
- produkt kuty (najwyższa jakość) - blat ze stali nierdzewnej Solingen ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej, hartowanej do 55-56 HRC, ostrze bardzo starannie
- szlifowane ręcznie
- ergonomiczna, bardzo estetyczna rękojeść wykonana z wyselekcjonowanego drewna oliwnego
- długość ostrza: 7 cm
- nóż nie nadaje się do mycia w zmywarce - jest myty pod bieżącą wodą przy minimalnym użyciu środków czyszczących.
- produkcja: BURGVOGEL Solingen - oryginał Solingen Niemcy
Nóż kuchenny BURGVOGEL Solingen 6910.926.12.0 - Oliwka
- doskonały nóż kuchenny do steków - doskonale wyważony
- produkt kuty (najwyższa jakość) - blat ze stali nierdzewnej Solingen ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej, hartowanej do 55-56 HRC, ostrze bardzo starannie
- szlifowane ręcznie
- ergonomiczna, bardzo estetyczna rękojeść wykonana z wyselekcjonowanego drewna oliwnego
- długość ostrza: 12 cm
- częściowa piła na ostrzu
- nóż nie nadaje się do mycia w zmywarce - jest myty pod bieżącą wodą przy minimalnym użyciu środków czyszczących.
- produkcja: BURGVOGEL Solingen - oryginał Solingen Niemcy
Nóż BURGVOGEL Solingen 6280.906.14.1 Oliwka
- nóż kuty (kucie jednoczęściowe - najwyższa jakość) - do sera - brzeszczot
- materiał: stal nierdzewna chromowo-molibdenowa X50CrMoV 15
- rękojeść drewniana - rączka wykonana z wyselekcjonowanego naturalnego drewna oliwnego - ergonomiczny i bardzo estetyczny design - bardzo dobrze trzyma się w dłoni
- długość ostrza: 14 cm
- najwyższa jakość
- nie nadaje się do mycia w zmywarce
- produkcja: BURGVOGEL Solingen - oryginał Solingen Niemcy
Nóż do ciasta BURGVOGEL Solingen 6440.926.20.2 - Oliwka
- doskonały nóż kuchenny do ciast - doskonale wyważony
- produkt kuty (najwyższa jakość) - blat ze stali nierdzewnej Solingen ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej, hartowanej do 55-56 HRC, ostrze bardzo starannie
- szlifowane ręcznie
- ergonomiczna, bardzo estetyczna rękojeść wykonana z wyselekcjonowanego drewna oliwnego
- długość ostrza: 20 cm
- nóż nie nadaje się do mycia w zmywarce - jest myty pod bieżącą wodą przy minimalnym użyciu środków czyszczących.
- produkcja: BURGVOGEL Solingen - oryginał Solingen Niemcy
Nóż szefa kuchni BURGVOGEL Solingen 6860.926.20.0 - pogłębianie
- ekskluzywny, profesjonalny, kuty nóż szefa kuchni z serii OLIVA Line - najwyższa jakość
- ostrze wykonane z jednego kawałka najwyższej jakości stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X 50 CrMoV 15
- ostrze - 20 cm
- ostrze specjalnie hartowane i odpuszczane w kąpieli olejowej
- maksymalna obróbka odporna na korozję
- ręcznie polerowane - bardzo ostre ostrze o gwarantowanej długiej żywotności
- można myć w zmywarce, ale noże i wysokiej jakości kute noże nie nadają się do mycia w zmywarce
- nowoczesny i bardzo estetyczny design
- uchwyt wykonany z wysokiej jakości drewna oliwnego
- górna obróbka rękojeści, doskonale leży w dłoni
- produkcja: BURGVOGEL Solingen - Niemcy
Burgvogel Solingen
„Me fecit Solingen” (stworzony dla mnie przez Solingen),
W tych łacińskich słowach Burgvogel Solingen mówi, że pomimo najnowocześniejszych metod produkcji pozostaje wierny połączeniu wysokich wymagań dotyczących jakości i precyzyjnego wykonania swoich produktów.
Ta niemiecka firma została założona przez braci Bahns w 1949 roku w Solingen.
W pierwszych latach istnienia firma zatrudniała zaledwie dziesięciu pracowników, którzy początkowo zajmowali się produkcją noży na zamówienie.
W tej chwili firma (jako pierwsza na świecie) wyposażona jest w półautomatyczną szlifierkę do noży i tym samym wyznacza kierunek w technologicznej innowacji szlifowania noży.
Jednak popyt na produkty Burgvogel gwałtownie wzrósł, więc w 1952 roku firma przeniosła się do nowej siedziby, która zastąpiła pierwotną, nieodpowiednią pojemność.
W latach 1953, 1956, 1971, 1984 i 1986 produkcja została zmodernizowana i rozszerzona, aby odpowiadać na potrzeby rynku i postęp. Dlatego w latach 80. i 90. zakupiono dodatkowe moce produkcyjne.
W 1997 roku firma uzyskała certyfikat zgodnie z normą DIN 9002.
Firma nadal inwestuje znaczne kwoty w nowe i innowacyjne technologie, a trzecia generacja Bahnów będzie teraz kontynuowana w przyszłości zgodnie z długoletnią tradycją tej firmy produkującej sztućce.
Sprawdzone jakościowo noże kuchenne i rzeźnicze Burgvogel Solingen wykonane z najlepszych stali, wieloletnie doświadczenie i ciężka praca są obecnie sprzedawane prawie na całym świecie.
Kod: | 6800.0000 |
Producent: | Burgvogel Solingen |